The best way to predict the future...

Er zijn 2 manieren om naar de toekomst te kijken. De eerste manier is om de toekomst te zien als 'iets' wat op je af komt. Onbewust ga je er dan van uit 'dat er één toekomst is' en dat die min of meer autonoom zich buiten jouzelf voltrekt.

Afhankelijk van het beeld dat je van die toekomst hebt, zie je het hoopvol of met 'angst en beven' tegemoet. Deze manier van kijken wordt gevoed door ervaringen die je als ongewenst hebt ervaren of ingrijpende gebeurtenissen die je plotseling overkomen (zoals ziekte, sterfgevallen, ongeluk).

Enkel een groot geloof in de goedheid van het leven of de rechtvaardigheid van een godheid geeft vertrouwen. Blijde gebeurtenissen (de liefde van je leven, de geboorte van je kind, de baan van je dromen, de zon die doorbreekt) geven je het gevoel dat 'de wereld je toelacht' en je 'voor het geluk geboren bent'.

De tweede manier van kijken naar dat wat nog komt, gaat er van uit dat je zelf van invloed bent op de wereld van morgen. Beslissingen die je nu neemt, dingen die je vandaag doet of laat, woorden die je bewust uitspreekt of verwijgt, zijn van invloed op de dag van morgen. De toekomst is niet enkel iets wat je overkomt, maar waar je zelf aan werkt. Je leeft in het besef dat er niet één toekomst is, maar dat de door jou gewenste toekomst gemaakt wordt. Of zoals Abraham Lincoln zei: "the best way to predict the future, is to create it". Wat een geweldige manier om naar de toekomst te kijken is dat!

Creëren van de werkelijkheid die je wenst. Vandaag dus stilstaan bij de vraag waar je over 3 jaar wilt zijn. Jezelf te bevragen op je ambitie. De wens te zoeken in jezelf met de vraag: waar verlang ik naar? Dat is waartoe wij je van harte willen uitnodigen. Juist in een tijd van onzekerheid, economische tegenslag, grote milieuvraagstukken, terrorritische aanslagen, vele veranderingen in politiek en maatschappij, gewijzigde omstandigheden in werk of prive. Juist nu is de verleiding groot om jezelf als 'slachtoffer' te zien van de dingen die gebeuren. Te gaan geloven in het idee 'dat je er toch geen invloed op hebt' en niets aan kan doen, laat staan dat jij de wereld kan veranderen. Juist nu nodigen we je uit jouw wereld te zien als een wereld die je zelf hebt gecreerd, met mensen die je hebt ontmoet en waar je je mee verbonden hebt.

We nodigen je van harte uit om je opnieuw te verbinden met mensen die van betekenis vooir je zijn. Om samen de toekomst te creeren die jij en jullie werkelijk wensen. #GoCreate!

Pin It