Anne S. de Jong

Stratch Anne S De Jong 500x333

Your Wish = Your Command

  +31 (0)6 22 99 94 75

Anne S. de Jong (1965) staat bekend als een betrokken organisatieadviseur, een zeer effectieve coach en een bevlogen facilitator van veranderingsprocessen. Met aanstekelijke energie inspireert hij bestuurders, managers en medewerkers om talenten te ontwikkelen en ambities te realiseren, zonder stress. Hij wordt hoog gewaardeerd als spreker of workshopleider op congressen. Anne is oprichter en algemeen directeur van STRATCH.

Sinds 1988 werkt hij als adviseur op het raakvlak van strategie, structuur, bestuur en cultuur. Hij heeft talloze sessie gefaciliteerd gericht op brainstorming, besluivorming, strategieontwikkeling en probleemoplossing. Hij voert regie over grotere en vaak complexe veranderingsprocessen. Als coach van bestuurders, directeuren, managers en medewerkers richt hij zich op professionals die meer uit zichzelf willen halen of zich willen/moeten oriënteren op hun toekomst. Ook mensen die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière of ontwikkeling vinden in hem een versneller van gewenste verandering. Vooral ondernemers en ondernemende managers en professioanls stellen zijn resultaatgerichte (directe) aanpak op prijs. Daden gaan woorden te boven! 

Heb je last van hoge werkdruk? Heb je een burn-out of dreig je die te krijgen? Ervaar je dagelijks grote stress? Zit je in een persoonlijke crisis? Neem dan onmiddelijk contact met Anne op. Hij maakt meteen tijd voor je vrij.

Van 2000 tot 2006 was Anne naast zijn praktijk landelijk voorzitter van de Algemene Doopsgezinde Sociëteit (ADS). Van 2006 tot 2012 was hij lid van het bestuur van de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa). In die rol creëerde hij de Canon van het Adviesvak. Als voorzitter van Beyond Consultancy organiseert en faciliteert hij sinds 2015 (exclusieve en besloten) reflectieve gesprekken en interactieve dialogen met topbestuurders en toezichthouders over ‘behoorlijk bestuur’ (good governance). Louise Gunning, Doekle Terpstra, Peter Wakkie, Jolande Sap, Jan Hommen, Frans Cremers, Bernard Wientjes, Gerrit Zalm en Claudia Zuiderwijk waren zijn bijzondere gasten in de serie "Beyond Board".

Anne wordt veel gevraagd als spreker, dagvoorzitter of workshopleider. Zijn interactieve en luchtige manier van werken ervaren velen als een verademing. Als nuchtere Fries is hij no nonsense  gericht op de praktijk. Hij deelt zijn inzichten en ervaringen makkelijk en geeft bruikbare tips. Zijn coaching, lezingen en workshops zetten aan tot daadwerkelijke gedragsverandering en acties.