Wiebe Goslinga

Congruentie in missie, strategie en uitvoering

  +31 (0)6 55 89 59 55

Mensen, teams en bedrijven zijn succesvoller als ze ‘congruent’ zijn. Dat wil zeggen: als hun woorden en daden met elkaar overeenstemmen. Wiebe Goslinga (1953) zet zich als adviseur en (team)coach in voor congruentie tussen missie, strategie en uitvoering. Hij maakt incongruenties bespreekbaar en pakt ze aan. Zo komt (nieuwe) energie vrij, vitaliteit, die mensen, teams en bedrijven (weer) in beweging zet.

Wiebe, van huis uit bedrijfseconoom, was ruim dertig jaar werkzaam in binnen- en buitenland bij een grote internationale financiële dienstverlener. In die tijd maakte hij een switch van de commercie naar de ‘mens-kant’, omdat hij gefascineerd raakte door de grote verschillen tussen succesvolle en minder succesvolle teams. Vragen als: wat maakt het verschil en kun je er wat aan doen? En: wat is de rol van leidinggevenden en organisatiecultuur?

Het begrip ‘congruentie’ werd Wiebes ‘Leitmotiv’. Dit sluit aan bij zijn overtuiging dat leiderschap veel meer te maken heeft met wie iemand ‘is’ dan met wat iemand ‘doet’. Sinds 2010 is Wiebe – met hart en ziel – verbonden aan STRATCH.