TeamTopics: maak je team sterk!

Elkaar op makkelijke, speelse en doeltreffende manier beter leren kennen. Om daarmee de samenwerking in je team te bevorderen.

Teamtopics Leer Kennen
Teamtopics Bevorder Samenwerking
Teamtopics Vind Ambitie
Teamtopics Versterk Vertrouwen

Dat is het doel van de honderd unieke vragen van TeamTopics. Met elkaar in gesprek raken, om de gemeenschappelijke ambitie te vinden en het onderlinge vertrouwen te vergroten. Dat maakt je team sterk! De honderd vragen zijn verdeeld in vier categorieën, gebaseerd op de inzichten van de grondlegger van de analytische psychologie Carl Gustav Jung (1875 – 1961). Met deze vier setjes van 25 vragen komen de rationele, emotionele, spirituele en fysieke aspecten ter sprake in de vier ‘archetypische’ kleuren:


Blauw

'wat heb je?'
voor jou belangrijke bezittingen en zekerheden.

Rood

'wat doe je?'
voor jou belangrijke activiteiten en successen.

Geel

'wat wil je?'
voor jou belangrijke wensen en toekomstvisies.

Groen

'(met) wie ben je?'
voor jou belangrijke relaties en waarden.


Hoe speel je TeamTopics?

TeamTopics is niet louter een tijdverdrijf. Het is een serieus spel dat geen verliezers kent. Iedereen kan er alleen maar mee winnen. Het geeft zowel ontspanning in de groep, als diepgang in het gesprek. De spelregels bepaal je zelf, in onderling overleg. Er is geen goed en fout. Alle antwoorden zijn goed. Je zult verrast zijn, hoe snel er 'open' en eerlijk gesproken wordt. Ook over vragen die je zonder kaartje nooit ter sprake zou hebben gebracht.

Onze gouden regels:

Hoewel je wordt uitgedaagd te antwoorden, staat het je vrij om dat niet te doen.
Ook kies je zelf of je spreekt over jou als privépersoon of over jezelf in relatie tot je werk.
Ieder bepaalt zijn eigen grenzen en respecteert de grenzen van de andere deelnemers.

We geven graag enkele suggesties hoe je deze kaarten kunt gebruiken. Heb je er zelf ook idëeen over of ontstaat er in jouw team, familie- of vriendenkring een andere passende werkwijze? Stuur dan even een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We horen graag van je! 

Pin It