• Stratch Waarom 1

Sterke teams

STRATCH: voor sterke teamsTeamcoaching: benutten van ieders temperament en ambitie

Last van lastige teams? Gebrek aan samenwerking? Nauwelijks onderlinge communicatie? Tegenvallende prestaties? Voor een sterk team zijn vitale mensen nodig. Jij dus. En je collega. Met elkaar en met voldoende middelen, vormen jullie een dynamisch en levendig geheel. Om effectief en efficiënt resultaten de realiseren. Kennis en vaardighedenvan alle leden van het team die elkaar aanvullen en het geheel in balans houden. Met ook zorg voor elkaar. Een sterk team benut 'als vanzelf' de verscheidenheid aan temperamenten van mensen om de gedeelde ambities waar te maken. En de veelheid aan doelen in beperkte tijd en met minimale middelen te realiseren. Zonder vertraging en verspilling. Zonder gedonder en gedoe.

Onze teamcoaching is gericht op managers en medewerkers die elkaar kunnen vertrouwen. Teams waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en professioneel handelt conform afspraak. En ook volhardt als het eens even tegen zit. Successen vieren sterke teams met elkaar. Direct. Van fouten wordt geleerd. De onderlinge communicatie is open en transparant. Complimenten worden gedeeld. Mensen geven en ontvangen op volwassen wijze feedback en feed-forward. De leidinggevenden stimuleren het leren.

STRATCH coacht teams om efficient samen te werken, helder te communiceren en beter te presteren. Met meer plezier en minder energie. We creëren voorwaarden waaronder iedereen zijn/haar rol en taak goed kan uitvoeren. Een sterk team verbindt individuele passies aan collectieve ambities. Vitale mensen, in sterke teams die samenwerken in gezonde organisaties. Daaraan leveren de coaches van STRATCH met hart en ziel hun bijdrage.

De top 4 koester- en verbeterpunten*

De koesterpunten van teams

  • meer gelegenheid hebben om te vernieuwen (leren innoveren)
  • kunnen blijven doen waar je goed in bent (vakmanschap behouden)
  • hoge werkdruk en structurele overbelasting voorkomen (capaciteit goed blijven plannen)
  • als mens belangrijk gevonden worden (waardering en complimenten delen)

De verbeterpunten van teams

  • zin en energie in werk met elkaar hoog houden
  • belemmeringen vlotter weghalen en voorkomen van fouten
  • vaker samen in gesprek gaan over ambities
  • meer bijdragen aan realiseren doelen en vieren van successen

*  STRATCH Human & Corporate Vitality Scan

 

Hoe sterk is jouw team?

doe de vitaliteitscan!